Wik & Walsøe - ny kunde med FEED

Wik&Walsøe2.png

Designstudioet Wik & Walsøe startet som en forretningsplan skrevet på en benk i hagen, og har siden 2006 vokst til å bli en sterk skandinavisk merkevare og et helt eget univers, med produkter som allerede regnes som designklassikere. De ekspanderer til nye markeder og har et ytterligere mål om å bli en global merkevare.

Nå skal FEED benyttes til å samle alle produktdata, fra første skisse til ferdig produkt.

FEED skal integreres med Visma.net og nettbutikk levert av MyStore, og det jobbes med den ultimate flyten for å få full effektivitet og kontroll i design-, produksjon- og salgsfasen. Samtidig er det viktig at alle kunder og kjeder får oppdatert informasjon rett inn i sine løsninger.

“Du kommer ikke først av å gå i andres fotspor”

Gründer og designer - Linda Walsøe

Om Wik & Walsøe:

Designstudiet hadde et mål om å skape et vakkert og innbydende designunivers inspirert av skandinavisk natur, kultur og mytologi. Fra hagebenken gikk ferden til en enkel brakke i Fredrikstad; fra den lanserte de sin debutkolleksjon med stor suksess. De valgte alven som sitt symbol fordi alven symboliserer drømmen, håpet og troen på å gjøre det umulige mulig. Mønsteret, og betydningen av det, er blitt selve symbolet på Wik & Walsøe. 

I 2016 lanserte Wik & Walsøe et juleservise – Julemorgen – og dermed har studioet elleve serviser i sitt univers. Fra det høyt elskede Alv, unike serviser for de helt spesielle anledningene med Fnugg og Snø, til det vårlige og vakre, Osean. Wik & Walsøe utforsker til stadighet og utvider repertoaret med et øye for det tidsriktige, men alltid med hovedfokus på det varige. Servisene produseres i benporselen og feltspatporselen, og flere av dem kan fint tilpasses hverandre.

I 2013 beveget studioet seg også over i glassets skinnende verden, med lanseringen av en serie glass i forbindelse med designmessen Maison & Objet i Paris. I dag produseres flere suksessfulle glass-serier i Alv, Alveskog, Dugg og Julemorgen.

Med hver lansering har Wik & Walsøe befestet sin posisjon som en sterk, tydelig og kvalitetsbevisst stemme innen nordisk design. I 2013 mottok Wik & Walsøe prisen som Årets gründerkvinne av Innovasjon Norge. Prispengene ble øremerket til videre satsing på utlandet. Satsingen har gitt resultater. Nå tar studioet i bruk FEED med et mål om å invitere flere land – og mennesker - til å utforske deres designunivers.

I hjertet av Wik & Walsøe ligger en sterk tilknytning til naturen, kvalitet, bærekraft og designe produkter som har varig verdi og som skaper nye minner. Materialvalget er rene og naturlige, og fargene er blyfrie. Studioet jobber også tett med dyktige håndverkere i Europa og Asia som deler deres tro og verdier.   

Femten år etter lanseringen er Wik & Walsøe blitt en kraft i den nordiske designverdenen, og et eksempel til etterfølgelse for andre designgründere. I dag ligger lokalene deres i et vakkert gammelt teglstensbygg i Fredrikstad, og målet er det samme.

Se nettbutikk her: wik-walsoe.no

Forrige
Forrige

Ny integrasjon med EFO

Neste
Neste

Magasinet.no med InStock